Terepgyakorlatok

Oktatási tevékenységünk nagyon fontos kiegészítője a terepgyakorlat. A tavaszi félév tantervében jelenik meg  két önálló tantárgyként. Az első tantárgy 5 napos gyakorlatot ír elő, ez többnyire tanulmányút formájában valósul meg. A második tantárgy 10 napos szakmai gyakorlat, erre általában júliusban kerül sor. Ennek során az adott évben elsajátított tantárgyak gyakorlati részének elmélyítése, alkalmazása történik.

Terepgyakorlataink fő támogatója:

AKTUÁLIS KÍNÁLAT

A terepgyakorlatokkal kapcsolatos információk összefoglalása letölthető itt (terep2023.pdf).

Terepgyakorlatok meghirdetése: Amfiteátrum, 2023. január 9. (hétfő), 20:00-tól.

Gyakorlati tantárgyaink:

Tanulmányi kirándulás = Stagiu de practică 1 = Stagiu de practică 3 = „tavaszi terepgyakorlat”

Kreditszám: 3 kredit (heti 2 óra, 4 nap)

A teljesítés feltétele: a hallgató részt vesz a kínálatban szereplő, általa választott tanulmányi kiránduláson és a hozzá kapcsolódó tananyagból vizsgát teljesít.

Jelentkezés: kötelezően választható tárgy, a hallgató leghamarabb 2023. január 10-én (a meghirdetés másnapján), legkésőbb 2023. február 27-ig (II. félév első oktatási napjáig) jelentkezik a szervezőnek írt levélben. A jelentkezéseket a szervezők egyeztetik, a végleges névsorok legkésőbb 2023. március 10-ig (második tanítási hét vége) alakulnak ki.

Jegy: a tanulmányi kirándulás szervezője ajánlja a jegyet a hallgató vizsgajegye alapján az évfolyamvezetőnek.

 Szakmai gyakorlat = Stagiu de practică 2 = Stagiu de practică 4 = „nyári terepgyakorlat”

Kötelező: BSc1, Bsc2.

Kreditszám: 3 kredit (heti 4 óra, kb. 8 nap)

A teljesítés feltétele: a hallgató részt vesz az egész évfolyam számára előírt, minimális költségvetésű, stacionárius jellegű szakmai gyakorlaton, teljesíti a feladatokat.

Jelentkezés: kötelező tárgy, a hallgató nem kell külön jelentkezzen.

Jegy: a szakmai gyakorlat szervezői ajánlják a jegyet a hallgató munkája/vizsgája alapján az évfolyamvezetőnek.

Az utóbbi tanévekben:

  • a BBTE fejenként kb. 50–100 lejjel támogatta a terepgyakorlatokat (amit a tanulmányi kirándulásra fordítottunk), illetve
  • a Communitas Alapítvány fejenként összesen kb. 100–200 lejjel támogatta a terepgyakorlatokat (a hallgatók visszakaptak kb. 100–200 lejt a befizetett összegeikből).

Mivel nem tudni, hogy a következő félévben a fenti támogatásoknak mi az esélye, így az alábbiakban a teljes, önköltségi árakat tüntettük fel – ha lesz támogatás, akkor a befizetendő összeg kisebb lesz, vagy a hallgatók visszakapnak egy adott összeget.

2014-2015 tanévre érvényes terepgyakorlatokkal kapcsolatos információk elérhetők a következő linkeke: a  tanulmányutak kínálata és a szakmai gyakorlat kínálata!

A 2015-2016 tanév terepgyakorlatainak részletei, az előző tanévhez hasonlóan, a megfelelő szóra kattintva érhetők el (tanulmányutak kínálata, szakmai gyakorlat kínálata).

A 2016-2017 tanév terepgyakorlatainak részletei a megfelelő szóra kattintva a továbbiakban elérhetők (tanulmányutak kínálataszakmai gyakorlat kínálata)

A 2017-2018 tanév terepgyakorlatainak részletei az előzőekhez hasonlóan megtekinthetők az alábbi szavakra kattintva (tanulmányutak kínálata, szakmai gyakorlatok kínálata).

A 2018-2019 tanév terepgyakorlatainak részletei megtekinthetők a következő linkekre kattintva (tanulmányutak, szakmai gyakorlatok).

A 2019-2020 tanév terepgyakorlatainak részletei megtekinthetők a következő linkekre kattintva. Megjegyezzük, hogy a világjárvány miatt a tervek csak részlegesen valósultak meg! (bemutató, tanulmányutak, szakmai gyakorlatok)

A 2021-2022 tanév terepgyakorlatainak részletei megtekinthetők a következő linkekre kattintva. (bemutató, tanulmányutak, szakmai gyakorlatok)

A 2005-2019 között szervezett külföldi tanulmányi utak összefoglalása