Terepgyakorlatok

Oktatási tevékenységünk nagyon fontos kiegészítője a terepgyakorlat. A tavaszi félév tantervében jelenik meg  két önálló tantárgyként. Az első tantárgy 5 napos gyakorlatot ír elő, ez többnyire tanulmányút formájában valósul meg. A második tantárgy 10 napos szakmai gyakorlat, erre általában júliusban kerül sor. Ennek során az adott évben elsajátított tantárgyak gyakorlati részének elmélyítése, alkalmazása történik.

A korábbi (2008-2014) terepgyakorlatok bemutatása a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság honlapján található. Az Oktatás oldalhoz tartozó Terepgyakorlat menüben találjuk meg a keresett információkat. A 2014-2015 tanévtől kezdve ezen az oldalon találhatók a terepgyakorlatok.

2014-2015 tanévre érvényes terepgyakorlatokkal kapcsolatos információk összefoglalása letölthető itt (terep2015.ppt). A  továbbiakban található a tavalyi tanulmányutak kínálata és a szakmai gyakorlat kínálata!

A 2015-2016 tanév terepgyakorlatainak részletei, az előző tanévhez hasonlóan, a megfelelő szóra kattintva érhetők el (bemutató, tanulmányutak kínálata, szakmai gyakorlat kínálata).

AKTUÁLIS KÍNÁLAT

A továbbiakban a jelenlegi2016-2017tanév gyakorlati tantárgyaink ismertetése következik, ezekre 2017 tavaszán és nyarán kerül sor.

A terepgyakorlatokkal kapcsolatos információk összefoglalása letölthető itt (terep2017.ppt).

Terepgyakorlatok meghirdetése: Amfiteátrum, 2017. január 16. (hétfő), 20:00-tól.

Gyakorlati tantárgyaink:

Tanulmányút = Stagiu de practică I (5 zile) = „tavaszi terepgyakorlat”

Kötelező: BSc1, BSc2.

Kreditszám: 3 kredit

A teljesítés feltétele: a hallgató részt vesz a kínálatban szereplő, általa választott tanulmányúton és a hozzá kapcsolódó tananyagból vizsgát teljesít.

Jelentkezés: a hallgató legkésőbb február 27-ig (II. félév első oktatási napjáig) jelentkezik a szervezőnek írt levélben. A jelentkezéseket a szervezők egyeztetik, a végleges névsorok március 10-ig (második tanítási hét vége) alakulnak ki.

Jegy: a tanulmányút szervezője ajánlja a jegyet a hallgató vizsgajegye alapján az évfolyamvezetőnek.

 

Szakmai gyakorlat = Stagiu de practică II (10 zile) = „nyári terepgyakorlat”

Kötelező: BSc1, Bsc2.

Kreditszám: 3 kredit

A teljesítés feltétele: a hallgató részt vesz az egész évfolyam számára előírt, minimális költségvetésű, stacionárius jellegű szakmai gyakorlaton, teljesíti a feladatokat.

Jelentkezés: a hallgató nem kell külön jelentkezzen.

Jegy: a szakmai gyakorlat szervezői ajánlják a jegyet a hallgató munkája/vizsgája alapján az évfolyamvezetőnek.

 

Szakdolgozat = Stagiu de practică / Practică

Kötelező: BSc3 / MSc2.

Kreditszám: 3 / 30 kredit.

A teljesítés feltétele: a hallgató a szakdolgozatát kell időben leadja (június 1-én).

Jelentkezés: a hallgató legkésőbb a tanév kezdetéig jelentkezik a témavezetőnél. Az évfolyamfelelős hallgató összesíti az évfolyam jelentkezéseit, és azt táblázatban (hallgató neve, szakdolgozat címe, témavezetője, témavezető aláírása) leadja az évfolyamvezető oktatónak október 31-ig.

Jegy: a témavezető ajánlja a jegyet a hallgató teljesítménye (és nem dolgozatának értéke) alapján június folyamán az évfolyamvezetőnek.