Helyek elfoglalása

Gratulálunk! Valószínűleg bejutottál az elsőnek megjelölt szakra. Ahhoz, hogy valóban karunk diákja lehessél, vissza kell igazolnod, el kell foglalnod az elnyert helyet. Ha ezt nem teszed meg szeptember 14-én éjfélig elveszíted a helyed.

Lépjél be a már kipróbált módon a platformba és válaszd bal oldalról 4. lépést – Felvételi visszaigazolása. Látható, hogy annak a szaknak a részletei jelennek meg amelyikre bejutottál. Nyomd meg a Visszaigazolás gombot. A Tanárképző intézetre vonatkozó lehetőségeket ősszel, az első héten fogjuk közölni. Készül egy platform ahol az beiratkozást szintén on-line lehet majd megoldani.

Aki fizetéses helyre jutott be ki kell fizetnie a tanulmányi díj egy negyedét vagyis 700 lejt. Ezt a megfelelő gombra kattintva lehet megtenni.

A képernyő alsó részén ki kell választanod a képzésednek megfelelő tanulmányi szerződést. A magyar képzési vonalon valójában csak az első lesz jó, ennek neve: Tanulmányi szerződés – nappali képzés+hozzájárulási nyilatkozat. 

Ezt a szerződést kell kitöltened, aláírnod majd feltöltened a rendszerbe. Ez egy szerkeszthető pdf állomány, számítógépen ki lehet tölteni. Ha van okos telefonod aláírást is tudsz tenni rá. Készítesz egy aláírást egy lapra, lefényképezed és a képet beilleszted a dokumentumba a megfelelő helyre. Előfordulhat, hogy a képet nem tudod az ott lévő négyzetbe tenni (piros 11-es a lenti ábrákon), ebben az esetben tedd mellé. De mindképpen legyen aláírás! A dokumentum mentése után feltöltöd a rendszerbe a megfelelő helyre.

Ha nem tudod számítógépen megoldani a dolgot, akkor jöhet a hagyományos megoldás: nyomtatás, aláírás, szkennelés/fotózás és feltöltés. De ne feledd, hogy egy 6 oldalas dokumentumról van szó!

A szerződésen több szerkeszthető ablak van, de nem mindegyikbe kell írni.

Lentebb részletesen láthatóak az ablakok. Csak oda kell írni ahol a piros számok vannak.

Az első oldal felső része:

1 – Geografie

Az első oldal alsó része:

2 – személyes adatok

3 – Geografie

4 – geografie

5 – a szak ahova bejutottál, magyar vonal esetén:

  • Geografie – linia maghiara  vagy
  • Planificare teritoriala – linia maghiara vagy
  • Geografia turismului – linia maghiara vagy
  • Turism și dezvoltare teritoriala – a magyar nyelvű mesterképzés esetében

Természetesen ha valamilyen más szakra jutottál be akkor azt írd be.

6 – alapképzés – licenta vagy mesterképzés masterat

a következő sorban ki kell választani a megfelelő gombot ingyenes – buget  vagy fizetéses – taxa

A negyedik oldal alsó része:

7 – dátum

8 – Geografie

9 – családnév

10 – keresztnév

11 – aláírás.

Az utolsó, 6. oldalon a saját adatokat kell beírni és aláírni. Az így kitöltött dokumentumot a platform alján megjelenő megfelelő helyen kell feltölteni a rendszerbe. Ezzel a visszaigazolás folyamata lezárult. Az adataid beérkeznek a felvételi bizottsághoz. Ha valamilyen gond van fogunk keresni.