Recunoaştere academică: se oferă recunoaştere academică pentru mobilităţile de scurtă durată (6-10 luni), iar pentru cele de lungă durată se oferă diplomă de absolvire de către universitatea gazdă în funcţie de ciclul de studii urmat.
Aplicaţia: fiecare candidat completează un formular online prin care alege tipul de mobilitate, universitatea de destinaţie, domeniul de studiu (în majoritatea cazurilor formularul permite alegerea a două-trei universităţi gazdă). Aplicaţia trebuie însoţită de anumite documente: CV, scrisoare de intenţie, certificat de compenţă lingvistică, foaie matricolă etc. Eligibilitate:
în cazul mobilităţilor de scurtă durată beneficiarul trebuie să fie student.
În cazul mobilităţilor de lungă durată pot candida studenţi în an terminal sau absolvenţi a unui ciclu de învăţământ (pentru mobilităţi de studiu, ciclu complet licenţă, beneficiarii pot fi absolvenţi de liceu).
Beneficiarii cetăteni UE nu pot beneficia de o mobilitate de studiu la altă universitate din UE, chiar dacă aceasta din urmă face parte din consorţiu.
Un student care a mai beneficiat de mobilitate Erasmus de studiu sau plasament poate participa și în progranul Erasmus Mundus.
Selecţia candidaţilor: se face de către universitatea gazdă împreună cu universităţiile partenere
Recomadări: selectarea universităţii partenere în funcţie de domeniul de studiu dorit şi de limba de predare a cursurilor. Începând cu anul universitar 2013-2014, Facultatea de Geografie este implicată în trei programe ERASMUS MUNDUS. Programul se adresează atât studenților cât și cadrelor didactice. Condițiile de participare și de finanțare a mobilităților se găsesc pe paginile de web ale programelor: SMART PLACES
http://em-gsmart.zgis.net/eu-partner-contacts Persoane de contact: Șef lucr. dr. Titus Man, Asist. Ciprian Moldovan EMINENCE II http://mundus.amu.edu.pl/EMINENCEII/ Persoană de contact: Conf. dr. Voicu Bodocan HUMERIA http://humeria.eu/ Persoană de contact: Conf. dr. Voicu Bodocan
Sus