Suntem bucurosi sa va anuntam ca Facultatea de Geografie a Universitatii Babes Bolyai organizeaza, impreuna cu partenerul Grab, o serie de workshopuri din sfera geomaticii.


Astfel va prezentam tematicile, programul si sa va punem la dispozitie un link destinat inscrierii pentru a putea participa la aceste workshopuri.


Workshop 1 – 18.11.2021: 15-17


OSM; community; surse de date - Immersion feedback; challenges //MapRoulette; HOT OSM (Speaker: Danut Andron/Paul Nicoara)


(Ce este OSM?, Community: faptul ca e o harta dezvoltată cu ajutorul comunității. Dacă sunt întrebări, poți sa discuți cu o persoana care e în zona ta de interes. Tool-uri de verificare a editarilor. Feedback pentru editare. Surse de date: guvernamentale, primarii etc. Immersion feedback: ce probleme am identificat noi că au soferii în realitate.)


Formular : https://forms.gle/NQi12jB8FjXSg3rj6


Workshop 2 – 24.11.2021: 12-14


Prezentare a principalelor map features (schema OSM) și impactul lor in navigatie (Speaker: Danut Andron)


Road geometry (e foarte important ca rețeaua drumurilor să fie mapata corect, sa nu lipsească drumuri), road name (importantă în sistemul de navigare a existența numelui străzii), oneway/turn restriction/speed limit (cum pot sa influenteze rutele/timpul de parcurgere etc.), signpost (e importanta sa fie corecta informatia de destination, pentru a te anunta GPS-ul ca următoarea ieșire duce către loc. X).


Formular : https://forms.gle/cQTGjs1FcHEN5yu6A


Workshop 3 – 9.12.2021: 15-17


La ce anume folosim noi (Grab) OSM → adaugare road name (Speaker: Paul Nicoara)


Importanta road name-ului in rutare. Imaginile KartaView - plugin in JOSM, imaginile in web 360. Despre detectiile din imaginile de la nivelul străzii. Cum atribui un nume pentru un way - verificare la fiecare intersecție, reguli specifice pentru fiecare tara. Procesul de verificare a calității datelor


Formular : https://forms.gle/V27supsMyuzxp51A6


 Workshop 4 – 12.01.2022: 12-14


Geofabrik; postgres; overpass (Speaker: Paul Nicoara)


Descarcarea datelor OSM, in format pbf, de pe geofabrik. Importul datelor in Postgres. Funcții de split pe baza unei geometrii (bordere) pentru a avea datele pe fiecare tara, respectiv pe fiecare oraș. Extragerea geometriilor cu taguri de interes, de ex: toate way-urile cu nume. Overpass - extragerea unor way-uri din anumite highway type, dintr-o zona


Formular : https://forms.gle/sWzG6c5QhKN7wfGJ9


Workshop 5 – 20.01.20022: 15-17


Python for OSM (Speaker: Paul Nicoara)


Librarii Python open: pyshp, geojson, csv, psycopg2, geoserver, collections, xml. Exemple practice de folosire a fiecărei librării. Conexiune la db, conexiune la geoserver, merge de fisiere. Exemple de programele făcute pentru optimizarea muncii folosind Python (titluri, librarii folosite, cu ce ajuta)


Formular : https://forms.gle/Bub1VDyByW4KGTKv8

Powered by Froala Editor

Etichete: