Decizii și măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus

HCA privind situatia studentilor cazati in caminele studentesti

Continuarea activităților academice în condiții de siguranță și onorabilitate academică.

Continuarea activităților academice, mai ales a celor didactice, este fundamentală pentru a nu afecta parcursul de viață al studenților noștri. Sigur, asta cu respectarea tuturor constrângerilor care se impun de la punctul 1 și cu păstrarea standardelor de onorabilitate academică. În acest sens, să ne amintim în aceste clipe că UBB este cea care a introdus în țară, după practici internaționale, învățământul la distanță și extensiile universitare, astfel încât suntem pregătiți să trecem la un proces educațional online desfășurat onorabil, în spiritul Programului ProUBB+. Așadar, să ne menținem și acum la înălțimea standardelor pe care noi le-am stabilit! În acest sens, vă propunem mai multe modalități de continuare a procesului didactic – dar puteți opta și pentru altele -, alegerea uneia sau a alteia depinzând de preferința cadrului didactic și a studenților, de abilitățile tehnologice ale acestora, de tehnologia disponibilă pentru fiecare și de specificul activității didactice/domeniului (vezi tutorialele în anexe, așa cum au fost elaborate de departamentele de specialitate).

 • (1) Platforma Microsoft Teams (vexi anexa 1)
  • cadrele didactice pot intra cu parolă, pot crea clase virtuale și pot invita studenții la activitățile didactice. Studenții pot intra cu parolă sau ca “oaspeți” (guest). Această platformă asigură securizarea cursurilor/seminariilor.
 • (2) Platforma 8×8 Video Meetings (vezi anexa 2)
  • oferă posibilitatea de organizare a
   videoconferințelor
 • (3) Platforma Moodle (contactați CFCIDFR pentru detalii la https://cursuri.elearning.ubbcluj.ro/)
  • pentru facultățile care folosesc această platformă
   la ID (aici nu sunt componente video)
 • (4) Platforma Google Meet (vezi anexa 3)
  • Pentru facultățile care au această opțiune (ex. departamentele de psihologie)
 • (5) Platforma/varianta bazală
  • Cadrele didactice trimit online studenților materialul de studiat (distribuit pe săptămâni sau global), asociat cu posibilitatea studenților de a pune întrebări și a li se răspunde asincron (ex. prin e-mail, document Google etc.) sau sincron (ex. diverse modalități de comunicare în scris și/sau video). Este de dorit ca materialul trimis să includă și demonstrații/video care există online.

Update 13.03.2020

Suspendarea activitatilor didactice – >>31.03.2020

http://geografie.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/HCA-privind-prelungirea-perioadei-de-suspendare-a-activitatilor-didactice-in-UBB_13.03.2020.pdf

———————————————————————————————————–

Dragi studenti, masteranzi si doctoranzi

 In contextul masurilor de combatere a epidemiei de Coronavirus adoptate la nivel guvernamental, va aduc la cunostinta faptul ca in aceasta dimineata Consiliul de Administratie al UBB, reunit intr-o sedinta de urgenta, a hotarat suspendarea activitatilor didactice fata in fata si a oricaror altor tipuri de activitati ce presupun constituirea de grupuri de persoane in intervalul 11 -22 martie. Puteti consulta in attach Hotararea CA de azi 10 martie.

Pentru recuperarea cursurilor, cadrele didactice vor pune la dispozitia D-voastra suporturi de curs si materiale ajutatoare pentru temele de seminar in format digital. Cursurile si lucrarile practice care nu se pot desfasura in acest mod urmeaza sa fie recuperate dupa un grafic care va fi comunicat ulterior.
Nu exista recomandari speciale pentru studenti. Acestia vor putea ramane la domiciliu, in camine sau, cei din alte localitati, sa plece acasa, dupa cum doreste fiecare. Importanta este evident respectarea riguroasa a igienei personale ; si evitarea locurilor aglomerate.

In cazul in care se va impune necesitatea prelungirii acestei masuri urmeaza sa fiti anuntati din timp.

Cu cele mai bune ganduri si aleasa pretuire, decan, prof. dr. D. Petrea

HCA privind suspendarea activitatilor didactice_Coronavirus_10.03.2020

Etichete: