Conferința de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest (NWPEAT)”

                                                                                                 

Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) – promotor proiect, în parteneriat cu Norwegian Institute for Nature Research – partener 1, organizează, vineri, 19 aprilie 2024, conferința de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest (NWPEAT)”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 9:30-13:00, la Hotel PAMI (str. Calea Mănăștur, nr. 39, Cluj-Napoca).

Proiectul NWPEAT se implementează prin Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” – RO-Mediu, Apelul de propuneri Restaurarea zonelor umede și turbăriilor, la care Operator de Program este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021. Răspunzând obiectivului Programului RO-Mediu, proiectul NWPEAT contribuie la îmbunătățirea stării ecosistemelor și reducerea efectelor presiunii antropice asupra acestora. Valoarea totală a proiectului este 3.811.259,25 lei (769.982,47 Euro).

Printre rezultatele proiectului, menționăm restaurarea a 10 zone umede și îmbunătățirea stării ecosistemelor regăsite în cadrul acestora, creșterea gradului de conștientizare a grupului țintă privind conservarea ecosistemelor de turbărie, dar și consolidarea parteneriatului creat”, declară organizatorii.

Pentru mai multe informații asociate proiectului vă invităm să vă adresați persoanei de contact lect. dr. Răzvan-Horațiu Bătinaș, director proiect (E-mail: razvan.batinas@ubbcluj.ro).


Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor

Etichete: